ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2017

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

ΜΑΪΟΣ 2017

 

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στις 29 & 30 Μαΐου 2017.

 

Περιελάμβανε επίσκεψη στις Ι.Μ. Παντελεήμονος, Δοχειαρίου και Ξενοφώντος με διανυκτερεύσεις στις δύο τελευταίες. Συμμετείχαν 15 συμμαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα και 2 φίλοι.

 

 

 

 

Από την Αθήνα οι συμμετέχοντες (11άτομα) αναχώρησαν το πρωί της Κυριακής 28 Μαΐου. Το απόγευμα φτάνοντας στο όμορφο ψαροχώρι της Ουρανούπολης έγινε μια θαυμάσια βόλτα στο κέντρο του χωριού.

 

 

 

Το σούρουπο η παρέα κατέληξε σε ένα γραφικό και παραδοσιακό ταβερνάκι. Η παρέα μας ασυναγώνιστη. Φωνές, γέλια, ιστορίες, φωτογραφίες και κέφι ανεπανάληπτο.

 

 

Τη Δευτέρα το πρωί έφθασαν και οι υπόλοιποι συμμαθητές από τις κοντινότερες περιοχές (6 άτομα).

 

 

 

 

 

Παραλάβαμε τα διαμονητήριά μας, πήραμε το ταχύπλοο και ξεκινήσαμε το Ταξίδι μας για την αρχαιότερη, σημαντικότερη και μεγαλύτερη πολιτεία του θεού επί γης.

 

 

 

 

 

Πρώτη στάση ολόκληρης της ομάδος ήταν το ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος. Εντυπωσιακό τοΜοναστήρι. Εξολοκλήρου ανακαινισμένο!

 

 

 

 

 

 

Την ίδια ημέρα καταλήξαμε οι μισοί στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος

 

και οι άλλοι μισοί στη Δοχειαρίου.

 

 

 

 

Την επόμενη ημέρα το πρωί, Τρίτη 30 Μαΐου αλλάξαμε αμοιβαία μοναστήρια. Η αλλαγή έγινε περπατώντας στο μονοπάτι, που συνδέει τα δύο μοναστήρια, απόσταση 1200μ περίπου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το προσκυνηματικό μας ταξίδι τελείωσε αισίως την Τετάρτη το πρωί 31 Μαΐου, οπότε πήραμε το καραβάκι της επιστροφής στις 13:00 και επιστρέψαμε στην Ουρανούπολη. Εκεί αφού αλληλοασπασθήκαμε σταυρωτά, δώσαμε την υπόσχεση να ξανασυναντηθούμε με την πρώτη ευκαιρία και αναχωρήσαμε για τις έδρες μας.

 

 

 

 

Παραθέτουμε παρακάτω σχόλια και εμπειρίες μας από την επίσκεψή μας στις δύο μονές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση