Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (video)

Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του National Geographic (με Ελληνικούς  υπότιτλους) για το σημαντικότερο τεχνικό επίτευγμα της σύγχρονης Ελλάδος, που για να γίνει πραγματικότητα χρειάστηκε να καταρριφθούν μερικά παγκόσμια ρεκόρ στην αρχιτεκτονική σχεδίαση και μηχανική κατασκευή.

 

 


Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

 

 

 

Η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το όνειρο του Χαρίλαου Τρικούπη που πήρε το όνομά του, υλοποιήθηκε τελικά το 2004, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας.


Μετά από επτά χρόνια κατασκευής, ίσως το πιο σημαντικό τεχνικό επίτευγμα της σύγχρονης Ελλάδος, ορθώνεται πλέον περήφανο και πανέμορφο στον Πατραϊκό κόλπο, ενώνοντας το Ρίο με το Αντίρριο.


Το όνειρο του Μεσολογγίτη Χαρίλαου Τρικούπη  και ο καημός Αιτωλοακαρνάνων και Ηπειρωτών, που η ταλαιπωρία τους ήταν ατελείωτη, η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου στέκεται πλέον εκεί, αγέρωχη, εκπληκτικά όμορφη, σύγχρονο θαύμα αρχιτεκτονικής.


Για να γίνει πραγματικότητα το εκπληκτικό αυτό επίτευγμα, χρειάστηκε να καταρριφθούν μερικά παγκόσμια ρεκόρ στην αρχιτεκτονική σχεδίαση και μηχανική κατασκευή.


Όλα αυτά και άλλα άγνωστα σε μας στο εκπληκτικό ντoκιμαντέρ του National Geographic και μάλιστα με Ελληνικούς υπότιτλους. Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 


ΠΗΓΗ: Analysts for Change

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση