Εγώ αυτό δεν το λέω ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

 

Τι λέει στο Newsit πασίγνωστος ψυχίατρος για το θάνατο του 77χρονου που συγκλονίζει την Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

Την ώρα που εκατοντάδες πολίτες συρρέουν στο σημείο που ο Χ.Δ έβαλε τέλος στη ζωή του αφήνοντας σημειώματα που γράφουν «αυτό δεν είναι αυτοκτονία αλλά δολοφονία» την ίδια ώρα ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας δηλώνει «εγώ αυτό δε το ονομάζω αυτοκτονία».

 

Οπως χαρακτηριστικά είπε στο Newsit o κύριος Σούρας «η αυτοκτονία των ανθρώπων που είναι σωματικά άρρωστοι, οπως για παράδειγμα οι καρκινοπαθείς που κάποια στιγμή στη ζωή τους δεν υπάρχει ελπίδα, πονάνε φριχτά και αποφασίζουν να αυτοκτονήσουν ή η αυτοκτονία των ανθρώπων που είναι ψυχικά άρρωστοι δηλαδή άνθρωποι που είναι χρόνια ψυχωτικοί, άνθρωποι που είναι αλκοολικοί ή βαρύτατα καταθλιπτικοί είναι αυτοκτονία που στην ψυχιατρική την αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά και φυσικά αυτός που την κάνει λέγεται αυτόχειρας.

 

Οταν όμως υπάρχουν από πίσω τόσες συνθήκες εναντίον των καθημερινών ανθρώπων πως λέγεται η αυτοκτονία; Εχει τον ίδιο όρο, έχει την ίδια ονομασία;

 

Οταν ένας άνθρωπος έπαιρνε μισθό 500 ευρώ και αυτή τη στιγμή παίρνει 250 ευρώ, όταν σε μια τετραμελή οικογένεια από εκεί που εργάζονταν και οι δύο γονείς τώρα εργάζεται ο ένας ή κανένας, όταν έχουμε τις περικοπές που έχουμε και συγχρόνως την απειλη των ανθρώπων που μας κυβερνούν ή που μας λένε συνεχώς οτι θα πληρώσετε χαράτσι για το σπίτι σας, χαράτσι για το πατρικό σας και αυτο το χαράτσι έρχεται μέσα από τη ΔΕΗ και εαν δεν το πληρώσεις σου κόβουν το ρεύμα, μπορείς να ζήσεις; Οταν οι απολύσεις είναι περισσοτερες από τις προσλήψεις, όταν η ανεργία είναι 21,5%, όταν χάθηκε η ελπίδα και το χαμόγελο από όλους μας, όταν η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί τόσο πολύ, όταν αυτή τη στιγμή συζητάμε που θα στεγάσουμε τους λαθρομετανάστες και όχι πως θα φροντίσουμε το κράτος μας για να μη σκοτωνόμαστε λες και είμαστε κατσαρίδες σε μια γωνία, όταν λοιπόν πολλά από αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και συν το γεγονός, δυστυχώς το χειρότερο, δεν τιμωρείται κανένας από λαμόγια, από απατεώνες, από ανθρώπους που κλέψανε και η ζωή μας πλέον δεν έχει καμία σημασία λέγεται αυτοκτονία αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος άνθρωπος στην πλατεία Συντάγματος;

 

Εγώ σαν ψυχίατρος δε την ονομάζω αυτοκτονία. Αφήνω σε εσάς να βάλετε τον τίτλο, έχει όμως τελείως διαφορετική ονομασία. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από την πράξη του 77χρονου. Δεν ήταν ο άνθρωπος που έπεσε σε βαρύτατη κατάθλιψη, ήταν ένας άνθρωπος που είχε τιμή, υπόληψη και δεν είχε να γίνει βάρος. Βάρος σε ποιον; Στο παιδί του. Ενας άνθρωπος που αποφάσισε να πέσει και να βάλει τέλος στη ζωή του με αυτό τον τρόπο μπας και γίνει παράδειγμα και συνετιστούν κάποιοι που αυτή τη στιμή μας κυβερνούν».

 

 

Πηγή : //www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=132123&catid=3

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση