Στελέχη ΕΔ : Κριτική και Αυτοσαρκασμός

Μία απάντηση στα λιβελογραφήματα κατά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από έναν συνάδελφο, που προσεγγίζει το θέμα με τον δικό του ενδιαφέροντα και άμεσο τρόπο σκέψης και έκφρασης.
Έδωσε βήμα λόγου η εφημ. «Καθημερινή» και ο καθένας βγάζει τ΄ απωθημένα του! Εγώ δεν θα αντιπαρατεθώ με κανέναν, ούτε και με τον δημοσιογράφο. Άλλωστε, έργο ενός δημοσιογράφου, είναι να αναδεικνύει θέματα, ανεξάρτητα αν για λόγους σκοπιμότητας ή εμπάθειας, την τρίχα την κάμνει τριχιά. Διάβασα πολλά στο site της «Καθημερινής» !!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ!!
Αν τελικά, οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άχρηστες, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ.
Αν πάλι, σαν θεσμός, είναι απαραίτητες, φυσικά, όχι μόνο στο θεσμικό επίπεδο, αλλά επί πραγματικών αναγκών, τότε γιατί μιλάμε για αυτές και συλλήβδην, τις απαξιώνουμε ;
Επειδή κάποιοι, «μονιμάδες» θέλετε να τους πείτε, «καραβανάδες» να τους πω κι εγώ μαζί με εσάς, «κρουασαναδες» να τους βαπτίσω μαζί με το δημοσιογράφο Ζούλα, «κομπλεξικούς» μαζί με κάποιον τρίτο κι εγώ τέταρτος, «αντιπαραγωγικούς» μαζί με τον Πάγκαλο, «δημοσιοϋπαλληλίσκους» μ’ εκείνον εκεί απέναντι ή και όπως αλλιώς απαξιωτικά θέλει ο καθένας καταξιωμένος Έλληνας να τους βαφτίσει, αλλά μιλήστε για αυτούς, επώνυμα και ονοματίστε τους. Γιατί,
1ον/. Οι γενικεύσεις είναι άμετρος φασισμός. Αν στους 100 οι 99 είναι κλέφτες, τότε οφείλετε να βρείτε τρόπο να διαφυλάξετε την αξιοπρέπεια του ενός, που παρέμεινε άσπιλος και αμόλυντος, μέσα στη γενικευμένη σαπίλα!
2ον/. Ο θεσμός δεν χάνει την αξία του, αν κάποιοι δεν τον υπηρετούν σωστά. Αν θέλετε να ξεχορταριάσετε, προφανώς δεν μπαίνετε μέσα στον μπαξέ σας με το τρακτέρ και ισοπεδώνετε τα πάντα!!!
3ον/. Είναι γνωστό, ότι «η εξουσία χρηματίζει το χρήμα και το χρήμα εξουσιάζει την εξουσία». Με βάση αυτό, πόσο σωστό είναι να γενικεύσω και να ισχυρισθώ ότι άπαντες οι ασκούντες εξουσία ή οι κατέχοντες χρήμα, είναι διεφθαρμένοι;;;
4ον/. Στην γενικευμένη εδώ και χρόνια (κάποιες δεκαετίες θαρρώ) σήψη της κοινωνίας, με πρώτους τους ταγούς αυτής, γιατί να μην έχει υποστεί ανάλογη σήψη και ο χώρος του στρατού; Τα στελέχη του, κάθε κατηγορίας-ιδιότητας και βαθμού, παιδιά ετούτης της σάπιας κοινωνίας είναι, της κοινωνίας της ρεμούλας, της κλεψιάς και της αρπαχτής! Πιο πολύ εκπλήσσομαι, που εκπλήσσεστε εσείς και όχι για το ότι καταγράφονται φαινόμενα αμαυρισμού, στον στρατό μιας κατάμαυρης, πολιτικά, οικονομικά, ηθικά, κ.λ.π, απαξιωμένης στην συνείδηση των ιδίων των πολιτών της, κοινωνίας και χώρας!!
5ον/. Γράφτηκε το δημοσίευμα και ακολούθησε εκείνο το – λίαν επιεικώς – αφελές «αντιπαραγωγικοί» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Δικαιούμαι να σκεφτώ ότι πιθανόν με πρόθεση να έγινε;
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΑΔΕΣ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ
α/. Δεν πουλάμε τα άρματα, τα όπλα και τα πλοία και ότι άλλα είναι αντιπαραγωγικά, προκειμένου να βγούμε από το χρέος και ΝΑ ΕΦΑΡΜΌΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΈΝΑΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ μόνο τα αεροπλάνα, μιας και οι πιλότοι είναι οι μόνοι που παράγουν και προοσφέρουν;
Τι τους θέλουμε τους λοιπούς αντιπαραγωγικούς ένστολους, διερωτώμαι και εγώ μαζί με όλους τους άλλους έξυπνους και παραγωγικούς αυτής της τελματωμένης από κάθε άποψη κοινωνίας;; Και γιατί δεν σπέρνουμε στα στρατόπεδα μαρούλια, φασόλια, ραπανάκια και αγγουροντομάτες, να ταΐσουμε τον λαό; Και στο φινάλε να γίνουμε οι αξιωματικοί και παραγωγικοί – σαν γεωργοπαραγωγοί !!
Λέτε, μετά απ΄ όλα αυτά, να αγοράζουμε, άρματα μάχης – χωρίς βλήματα, αεροσκάφη ή ελικόπτερα – χωρίς όργανα νυκτερινής πτήσης, όπλα – χωρίς σφαίρες, υποβρύχια – που γέρνουν, μόνο και μόνο, λόγω μιζών!!!;; Λέτε;;
β/. Έγινε αναφορά στα Ίμια! Δεν ξέρω τι έγινε εκείνο το βράδυ. Ξέρω όμως, ότι εκεί σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι και ήταν αξιωματικοί του στρατού την ώρα που κάποιος ιθύνων νους, σαφώς όχι αξιωματικός, σκεφτόταν να πάρει ο αέρας την σημαία!! Φυσικά, αξιωματικός δεν ήταν, ούτε και εκείνος που πήρε την εξουσία με το σύνθημα «ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ» και μετά, μέσα από τον βωμό της δημοκρατίας αναφώνησε, «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ».
Πάντως, λίγα χρόνια πρίν, το 1987, οι ίδιοι στρατιωτικοί ήταν στο «Βυθίσατε το Χόρα» που έκαμαν τους ίδιους αντιπάλους των Ιμίων, να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να τα μαζέψουν.
γ/. Και εν τέλει, αν η διάβρωση έφτασε μέχρι το κόκκαλο στις Ένοπλες Δυνάμεις, τι κάνουν οι φυσικοί και πολιτικοί αρχηγοί; Συλλήβδην χαρταετό πετούν; Εκεί είναι ο ΥΕΘΑ και παραδίπλα ο ΑΝΥΕΘΑ. Και για έναν δημοσιογράφο, σαν τον Ζούλα και την εφ. «Καθημερινή», οι πόρτες ανοιχτές θα πρέπει, μάλλον, να είναι. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!! Τα άλλα, λόγια της Χαλιμάς!!
Αν καταλάβατε, αυτοσαρκάζομαι!! Γιατί ο αυτοσαρκασμός, είναι κι αυτός μια μορφή άμυνας!! Και ορισμένες φορές, είναι ο μόνος τρόπος άμυνας. Υπηρέτησα στις Ένοπλες Δυνάμεις για περισσότερα από 30 χρόνια και θεωρώ τιμή μου που το έκαμα, από όποια θέση, είτε στις Ειδικές Δυνάμεις σαν αλεξιπτωτιστής και ΟΥΚάς, είτε σαν ένας απλός αξιωματικός του όπλου μου, στον Έβρο, στα νησιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου η πατρίδα με έστελνε, ταλαιπωρώντας αγόγγυστα εαυτόν και την οικογένεια μου.
Γι αυτό, κανείς σας δεν μπορεί να με προσβάλλει έτσι, με ανυπόστατες γενικεύσεις, με απαξιωτικά λόγια, με περιφρόνηση ή ότι άλλο. Η απαξίωση είναι το όπλο του ανίσχυρου, η καταξίωση είναι η απάντηση του ισχυρού.
Προσπαθήσατε να μου πείτε τι δεν είμαι εγώ, σαν στέλεχος.
Τώρα πέστε μου, τι και ποιοί είστε εσείς όλοι, που με κρίνετε. Δεν είμαι στο απυρόβλητο. Σαφώς και όχι. Γι αυτό και υπόκειμαι στην κρίση σας!! Άλλο όμως η κρίση και άλλο η απαξίωση. Άλλο το επιχείρημα και άλλο η βωμολοχία, του λόγου και της σκέψης! Είτε αυτή ακούγεται από τα χείλη ενός κυβερνητικού στελέχους, είτε γράφεται από ένα δημοσιογράφο, είτε κατατίθεται σαν θέση ή άποψη, από τον καθένα μας.
Ρουσσάκης Πολυχρόνης
Ταξίαρχος ε.α. ΣΣΕ / 80

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση