Φράχτης στον Έβρο

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πολύς λόγος έγινε για το λεγόμενο «φράχτη» που θέλει να βάλει η κυβέρνηση στην περιοχή των Καστανέων – Νέας Βύσσας, τη γνωστή στους περισσοτέρους μας με την ονομασία «προγεφύρωμα Καράαγατς», προκειμένου να ανακόψει το κύμα των λαθρομεταναστών.

 

 

 

 

Ένας καλός μου φίλος και συνάδελφος, ο οποίος επί 33 χρόνια δεν υπηρέτησε στην περιοχή του Έβρου (ούτε καν στη Θράκη, γιατί ήταν του νησιωτικού συμπλέγματος), με παρακάλεσε να του στείλω ένα χάρτη με την υπόψη περιοχή, για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

 

Προσπάθησα να κάνω κάτι τόσο γι’ αυτόν, όσο και για τυχόν άλλους συναδέλφους που έτυχε να μην υπηρετήσουν στην περιοχή. Εσείς θα κρίνετε αν το κατάφερα.

 

Ο φράχτης σχεδιάζεται να μπει στο χώρο των χερσαίων συνόρων μας με την Τουρκία και συγκεκριμένα από την Μεθοριακή Πυραμίδα (ΜΠ) Νο 2 μέχρι την ΜΠ Νο 23. (Συνολικό μήκος περίπου 12500 μέτρα)

 

 

 

 

Δεν θέλω να θεωρηθεί από ορισμένους συναδέλφους ότι «κομίζω γλαύκα εις Αθήνας», αλλά επειδή έτυχε να ασχοληθώ ιδιαίτερα με την περιοχή, το κάνω με χαρά και ευχαρίστηση.

 

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο φράχτης αυτός θα ανακόψει το ρεύμα των λαθρομεταναστών, αλλά ίσως να το περιορίσει. Το λέω αυτό γιατί σκοπός δεν είναι να περιοριστεί μόνο στην περιοχή τη συγκεκριμένη, που παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα τους χειμερινούς μήνες, (επειδή δεν μπορούν να περάσουν από το ποτάμι λόγω αυξημένης ροής νερού) αλλά και το καλοκαίρι, καθ’ όλο το μήκος του Έβρου Ποταμού.

 

Βέβαια οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας καλώς θέλουν το φράχτη, γιατί θα αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και δεν θα ξυπνάνε το πρωί βλέποντας στις αυλές των σπιτιών τους, 30 ή 50 ή 100 λαθρομετανάστες, να παρακαλάνε για ένα κομμάτι ψωμί.

 

Μακάρι να υπάρξει κάποια λύση καλύτερη και μονιμότερη αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω και ιδιαίτερα τώρα μετά από τα γεγονότα της Αιγύπτου , Μαλαισίας κλπ, πολύ φοβάμαι ότι το ρεύμα των λαθρομεταναστών θα αυξηθεί.

 

Μπάμπης Καραγκιοζούδης.-

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση