Αιδώς Αργείοι !!!

 

Παραπομπή σε video του Al-Jazeera, όπου δύο Έλληνες αναλυτές και ένας ξένος μιλούν για τα αίτια της κρίσης στη χώρα μας.

 

 

 

 

Έχοντας επιλέξει τον πρώτο από τους δύο παρακάτω συνδέσμους, βλέπω κατάπληκτος ένα video από εκπομπή του Al-Jazeera σχετικά με τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα, όπου δύο Έλληνες αναλυτές κατηγορούν ασύστολα τη χώρα μας (σ.σ. σε διεθνές δίκτυο), ενώ ο ξένος αναλυτής τους μέμφεται έντονα και υπερασπίζεται με πάθος την πατρίδα μας.

Προώθησα αμέσως την πληροφορία σε όλες τις επαφές μου για ενημέρωσή τους.

Ο φίλος και συμμαθητής Τριαντάφυλλος Γκίκας, βλέποντας το πάθος αυτού του ανθρώπου, σκέφθηκε μήπως πρόκειται για κάποιον γραφικό τύπο. Έψαξε λοιπό στο διαδίκτυο και μέσα από τον δεύτερο σύνδεσμο, βρήκε το βιογραφικό του, από το οποίο μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει ότι ούτε γραφικός ούτε τυχαίος είναι και γνωρίζει πολύ καλά τι λέει. Για τους δύο Έλληνες αναλυτές δεν βρέθηκαν αντίστοιχες πληροφορίες,

Το video θα το δείτε επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο :

http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk&feature=player_embedded#

Το βιογραφικό του ξένου αναλυτή θα το δείτε επιλέγοντας τον επόμενο σύνδεσμο :

http://en.wikipedia.org/wiki/Max_Keiser

Η προσωπική μου άποψη :

Κάθε καλός νοικοκύρης που σέβεται τον εαυτό του, όταν έχει προβλήματα στο σπίτι του, φροντίζει να τα αντιμετωπίσει όσο μπορεί μόνος του. Και μόνο αν εξαντλήσει τις δυνάμεις του, μόνο τότε στρέφεται με αξιοπρέπεια εκεί που ξέρει ότι μπορεί να έχει υποστήριξη.

Δεν επαιτεί, δεν δέχεται προσβολή του αυτοσεβασμού του και, πολύ περισσότερο, δεν δυσφημίζει ο ίδιος το σπίτι του.

Στη συγκεκριμμένη περίπτωση οι Έλληνες αναλυτές μόνο σαν καλοί νοικοκυραίοι δεν συμπεριφέρονται. Η συμπεριφορά τους, αν δεν είναι προϊόν αφέλειας ή νοητικής ανεπάρκειας, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ακόμη και ανθελληνική. Σε κάθε περίπτωση μόνο ζημιά στην πατρίδα μας κάνει. Και έρχεται ο ξένος αναλυτής να επισημάνει το προφανές : «Σκεφθείτε λίγο και μην ξεπουλάτε τους συμπατριώτες σας … Έχουν γίνει σφάλματα, δεν έχετε όμως την αποκλειστική ευθύνη … Μην αυτομαστιγώνεστε όταν οι άλλοι σας χρησιμοποιούν …»

Η στάση που νομίζω ότι θα έπρεπε να τηρούμε εμείς απέναντι στους τιμητές μας είναι ακριβώς αυτή : «Εμείς κάνουμε την αυτοκριτική μας για την κρίση που έχει δημιουργηθεί και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Εσείς κάνατε τη δική σας αυτοκριτική ή μήπως θεωρείτε ότι δεν έχετε κάνει κανένα σφάλμα και δεν έχετε κανένα μερίδιο ευθύνης να αναλάβετε ;».

Έτσι νομίζω ότι πρέπει να διεκδικεί κανείς τον αλληλοσεβασμό και τη δικαιοσύνη στην κατανομή των ευθυνών και βαρών που συνεπάγονται, για την αντιμετώπιση των καταστάσεων που δοκιμάζουν σχέσεις. Να αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες, θέτοντας ταυτόχρονα στο τραπέζι επισημάνσεις και καίρια ερωτήματα, που να υποχρεώνουν και τους συνομιλητές του να πράξουν το ίδιο.

Είναι προφανές ότι κανείς δεν είναι αυτόνομος στο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι ο αλληλοσεβασμός μεταξύ των όποιων συνομιλητών είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για την υπέρβαση κάθε δύσκολης κατάστασης στο περιβάλλον αυτό. Αν δεν όμως δεν σεβόμαστε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να απαιτούμε από τους άλλους να το κάνουν.

Και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί, καθένας για τους δικούς του (ακόμη και ιδιοτελείς) λόγους, που (θέλουν να) αγνούν(ται) τα προφανή και τα αυτονόητα …

Ευστράτιος Ουζούνογλου

Ταξίαρχος ε.α.

ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΗΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση