Πλεόνασμα Ειρήνης

 

Μία επισήμανση για το πνεύμα που καλλιεργείται στους τούρκους αεροπόρους, με αφορμή δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για τη μείωση εξοπλιστικών δαπανών για την άμυνα της χώρας.

 

 

 

 

Η διπλανή φωτογραφία είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στην στρατηγική ψυχραιμία του κ.Βενιζέλου και στο πλεόνασμα ειρήνης του «dongfire» κυρίου Μπεγλίτη…

Το εικονιζόμενο patch «κοσμεί» το μπράτσο ενός ιπταμένου της 162 Filo της συμμαχικής -κατά τα άλλα- ΤΗΚ η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Πανόρμου (Βandirma) . Η συγκεκριμένη μοίρα πετάει με F-16 Block 40 και το κωδικό της όνομα είναι Ζipkin δηλαδή «καμάκι»…

Στο συγκεκριμένο σήμα διακρίνουμε ένα τουρκικό μαχητικό να καμακώνει ένα μπλέ Μιράζ με κατακόκκινο καμάκι επάνω απο το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η επιγραφή «Malkoçoğlu Zipkinlar» (καμάκια των Μαλκότσογλου) συμπληρώνει τον συμβολισμό έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Η οικογένεια Malkoçoğlu είναι μέρος της Οθωμανικής κληρονομιάς των γειτόνων και ηγήθηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (15ο-16ο αιώνα) το σώμα των Αkinci (μτφ επιδρομείς), ατάκτων ιππέων οι οποίοι επέδραμαν σε γειτονικούς λαούς της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, με συστηματικό πλιάτσικο και σφαγές ..

Πέρα απο την ξεκάθαρη εκδήλωση προθέσεων που αντιπροσωπεύουν, τα συγκεκριμένα προκλητικά patch των Τούρκων στοχεύουν και στην τόνωση του ηθικού των ιπταμένων τους, καθώς συνήθως στο Αιγαίο το «καμάκωμα» το κάνουν άλλοι… (δείτε το λινκ, αξίζει)

 

 

 

 

Γεώργιος Καρύγιαννης

Υποστράτηγος ε.α.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση